Istorija

Preduzeće Planit je osnovano 1993. godine u cilju razvoja i industrijske primene plazma tehnologija. Kao proritetne, odabrane su tehnologije koje su imale tendenciju brzog širenja primene u mašinskoj industriji - plazma nitriranje i plazma sprejing.

Planit je osnovao Dr. Tomislav Gredić - motivisan svojim prethodnim naučno-istraživačkom radom na Elektrotehničkom Fakultetu u Beogradu, Institutu za Nuklearne Nauke u Vinči i Institutu CESREM u Parizu. Višegodišnje iskustvo u industrijskoj primeni delova tretiranih plazma nitriranjem i plazma sprejingom u naučno-istraživačkim institucijama bilo je osnova za tehnološko unapređenje i razvoj tih tehnoloških postupaka u Planitu.

Tehnologija plazma nitriranja je zauzela centralno mesto u razvoju Planita pa je 2002. godine tim inženjera projektovao i u rad pustio postrojenje za sopstvene proizvodnje “PLANIT 2002”.

Termička obrada čelika - uvedena je u proizvodni program Planita 2003. godine i od tada se tehničke mogućnosti opreme za realizaciju ove tehnologije neprekidno poboljšavaju.

Saradnja sa multidisplinarnim- inženjerskim timovima omogućila je Planitu da uspešno obavlja poslove inženjeringa i konsaltinga u tretmanu funkcionalnih površina, kao i realizuje kompleksne instalacije i reparacije postrojenja, sklopova i delova u različitim granama industrije.

U kooperaciji sa inopartnerima Planit se od 2010. bavi proizvodnjom odlivaka od čeličnog, sivog i nodularnog liva sa visokim funkcionalnim zahtevima u termoenergetskim postrojenjima, autoindustiji i industriji traktora.

U cilju realizacije sopstvenih inovacionih projekata iz oblasti primene plazma tehnologija Planit je konkurentna firma na pozivima za korišćenje sredstva evropskih fondova za finansiranje inovativnih malih i srednjih preduzeća.

istorija.png

Misija i Vizija

Praćenje savremenih tehnoloških trendova u razvoju i primeni plazma tehnologija, ispunjavanje globalnih zahteva u pogledu očuvanja životne okoline i zadovoljstvo korisnika naših proizvoda i usluga strateško je opredeljenje rukovodstva i svih zaposlenih u Planitu.

Pored težnje za širenjem primene tehnologija u mašinskoj industriji i unapređenjem postojećih stručnih znanja koja su vezana za njih, Planit je strateški opredeljen za osvajanje i uvođenje u svoje pogone i plazma tehnologije koje imaju primenu u drugim oblastima kao što su reciklaža, obnovljivi izvori energije, medicina i dr.

Stručni i motivisani zaposleni uz kooperaciju sa razvojnim sektorima vodećih domaćih i inostranih kompanija omogućiće da Planit odgovori svim tehnološkim izazovima na polju plazma tehnologija u narednom periodu.

vizija.jpg

ISO Sertifikati

Planit raspolaže Integrisanim sistemom upravljanja kvalitetom i zaštitom životne sredine saglasno standardima ISO 9001 i ISO 14001, - što dodatno potvrđuje da smo pouzdan partner korisnicima naših tehnologija.

vrednosti_ciljevi.jpg